Denne analysen gir en dypere forståelse av de sosiale og kulturelle aspektene ved området. Den utforsker hvordan folk bruker og opplever Dokken og omegn, hvilke forestillinger som eksisterer om stedet i dag, samt ulike interesser knyttet til fremtidig utvikling.
Metoder for innsamling av data
Analysen er basert på informasjon hentet inn gjennom skrivebordsundersøkelser, feltregistreringer, intervjuer og en stor digital spørreundersøkelse. Spørreundersøkelsen markerer starten på en lengre medvirkningsprosess, hvor målet er å involvere lokalmiljøet og andre interessenter i utviklingen av Dokken.
Tidlig medvirkning for å sikre lokal forankring
En viktig del av tidlig medvirkning i et utviklingsprosjekt er å innhente lokalkunnskap fra befolkningen og brukerne av området. Dette bidrar til å kartlegge behov og skape rammer for hvilke hensyn som bør vektlegges i den videre utviklingen. Etter hvert som fremtidsplanene for Dokken sør tar form, vil medvirkningen rette seg mot konkrete temaer og løsninger i prosjektet.
Åpent kontor for informasjon og dialog
I mars 2025 planlegges et åpent kontor hvor resultater fra den sosiokulturelle stedsanalysen vil bli presentert. Her vil publikum få innsikt i hvor prosjektet står i utviklingsprosessen.

Les hele rapporten: Sosiokulturell stedsanalyse, utarbeidet av LÉVA Urban Design.